Lätkähaaste ja varainhankintamuistot

AJANKOHTAISTA

Ronin, Mikon ja Jaajon varainhankintamuistoja fiilisteltiin jäähallilla lätkähaasteen merkeissä.

Jaajo Linnonmaa ja Mikko Leppilampi haastoivat Roni Backin lätkähaasteeseen. Kisailun lomassa aikaa jäi myös omien varainhankintamuistojen fiilistelyyn. Kolmikolla oli monia muistoja niin luokkaretkien kuin urheilujoukkueiden varainhankinnasta.

 

“Junnulätkäaikoina yksi ärsyttävimpiä kokemuksia oli jakaa sunnuntaiaamuna mainoksia, ne heitettiin sit roskikseen ja jäätiin kiinni.” – Mikko

“Luokan kanssa järjestettiin disko ja mutsilta sain fostoritikkuja. Myin niitä viidellä markalla ja kaikilla oli diskossa lopulta niitä. Niillä saatiin sitten luokkaretkeen rahaa.” – Jaajo

“Muistan kaikista parhaiten leirikoulut. Niitäkin varten kerättiin rahaa varmaan kolme vuotta. ” – Roni

 

Silloisten varainhankintamuotojen haasteellisuudesta huolimatta lapsuuden luokkaretkiä muisteltiin lämmöllä. Mikko oli päässyt kuudennella luokalla unohtumattomalle reissulle Kreetalle luokan kanssa. Roni puolestaan retkelle Ahvenanmaalle. Jaajo ei kuitenkaan päässyt fosforitikuillaan luokkaretkelle Hailuotoa kauemmas.

 

Kolla-varainhankintatyökalun avulla varainhankinta on tehty helpoksi kerääjille, ja myös lasten on helppo tehdä oma osuutensa. Aikuinen välittää koodin sisältävän viestipohjan kaikille kerääjille ja lapsi kuvaa yksin tai muiden kerääjien kanssa videon. Henkilökohtainen viesti ja video ovat helppo tapa markkinoida omaa kampanjaa, ja jokainen pystyy osallistumaan potin keräämiseen!

Pukuhuoneessa pohdittiin myös nykypäivän varainhankintaa ja sen haasteita. Useissa varainhankintamuodoissa vanhemmille kaatuva vastuu ja aikaa vievä myyminen puhuttivat. Myyminen tuntemattomille ihmisille ovelta ovelle myös mietitytti.  Kollan toimintamalli koettiin erityisesti aikaa vapauttavaksi ja tehokkaaksi.

“Jos lapsi haluaa harrastaa tai päästä luokan kanssa retkelle, ei voida olettaa, että lähdetään tuntemattomille ihmisille myymään keksejä. Ja kuinka paljon vanhemmilta menee aikaa siihen, että muksuja viedään treeneihin, ja vielä siihen päälle pitäisi tehdä mokkapaloja ja myydää makkaraa? Tämä alkaa olemaan vanhemmalta jo aika paljon vaadittu. ” – Jaajo

Jaajo ja Mikko ovat molemmat perheenisiä, ja ajankäyttöä tarvitsee usein optimoida. Työpäivän jälkeen haetaan väsyneenä lapset, minkä jälkeen vanhoissa varainhankintamuodoissa on pitänyt usein vielä lähteä jakamaan myytyjä tuotteita ympäri kaupunkia. Mikko arvostaa Kollassa sitä, että vanhempien taakkaa saadaan vähennettyä ja varainhankinta on entistä tehokkaampaa. Kun aikaa kuluu vähemmän varainhankintatilausten kuskaamiseen ja myymiseen, jää aikaa myös muuhun.

Ja mikä onkaan tärkeämpää, kuin perheen kanssa vietetty aika?

 

Katso video kokonaisuudessaan klikkaamalla alta!